Nederlands Farmaceutisch Apothekersfonds
Menu

Over NFA

Neem contact op

De initiatiefnemer

Het NFA is een initiatief van Marcel Dost. Hij kent de markt en beschikt over jarenlange ervaring in de farmacie. Binnen NFA werkt hij samen met bewezen ondernemers. Zij zijn direct betrokken bij actuele ontwikkelingen. Met hun betrokkenheid neemt uw kans op succes toe.

Mogen wij ons even voorstellen?

Marcel Dost, algemeen directeur

Marcel Dost is als algemeen directeur verantwoordelijk voor NFA. Vanaf de oprichting is hij algemeen directeur van de Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (de NFZ) geweest. Daarvoor werkt hij als consultant voor groothandels, apothekers en diverse beleidsmakers in de gezondheidszorg. Vanaf 1997 tot heden werkt hij voortdurend als fusie- en overname adviseur in diverse branches. Hij heeft ervaring als bankier en als direct marketing consultant voor grote Nederlandse retail bedrijven. Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse succesvolle bedrijven opgericht.

Hij heeft een diepgaande kennis van de regulering en financiering van de gezondheidszorg, met name de farmacie en uw apotheek. Hij kent uw financiële resultaten en contracten en weet wat er speelt bij zorgverzekeraars, contracteerpartijen en beleidsmakers. Hij is een ervaren econoom, jurist, business valuator en financieel planner.

 

Dirk-Jan Seckel, apotheker

Dirk-Jan Seckel is apotheker in Raalte en omgeving. Hij is binnen NFA verantwoordelijke voor de coaching en begeleiding van de apothekers en het farmaceutisch ondernemerschap.

Zijn eerste twee apotheken nam hij familiair over. Daarna werd de apotheek van een apotheekhoudende huisartspraktijk overgenomen in de nabij gelegen dorpen. Vervolgens werd dit aantal na een lokale fusie en andere overnametrajecten uitgebreid tot 6 (verspreid over 4 aanpalende gemeentes) en werden alle apotheken verplaatst naar nieuw te bouwen medisch centra. Dirk-Jan heeft bestuurlijk veel ervaring opgedaan binnen de KNMP, departementen, VJA, JZA en hybride (poliklinische- dienst) apotheek in zijn regio.
Naast deze activiteiten is hij mede-eigenaar van een farmaceutische groothandel, een detacheringsbureau dat actief is in de farmaceutische branche en mede eigenaar van instellingen apotheek Salland. Tenslotte is Dirk-Jan toezichthouder bij de Mosadex groep.

 

Bart van der Arend, apotheker

Bart van der Arend is apotheker te Sint Anthonis en Boxmeer. Hij is binnen NFA verantwoordelijke voor de coaching en begeleiding van de apothekers en het farmaceutisch ondernemerschap.

Bart startte z’n eerste apotheek door overname van apotheek houdende huisartsen. Om later door familiare overname de apotheken uit te breiden. Hij maakt deel uit van de commissie van het Formularium Rijk van Nijmegen en is voorzitter van de apothekers vereniging Rijk van Nijmegen en de Stichting Transmuraal Formularium Rijk van Nijmegen. Daarnaast is hij voormalig bestuurslid van de VJA en de JZA.
Naast deze activiteiten is hij mede-eigenaar van een farmaceutische groothandel, een detacheringsbureau dat actief is in de farmaceutische branche en mede eigenaar van instellingen apotheek Maasheggen.

 

 

Ivo van Loon, management specialist

Ivo van Loon is sinds 2017 management specialist bij het NFA. Vanuit deze rol is hij verantwoordelijk voor de begeleiding van apotheekovernames en voert hij het operationele en financiële beheer uit.

Na zijn studie bedrijfskader aan de Hogeschool Utrecht is Ivo gaan werken bij Van Lanschot Bankiers. Hij is onder andere werkzaam geweest als relatiemanager binnen het Adviesteam Apothekers. Met deze ervaring is hij goed bekend met de branche en de financiële vraagstukken die spelen bij een apotheek.